Monday, August 31, 2009

meRdeKa


setelah 6 ari aku bermalam di hospital..akhirnya hari ni aku dibenarkan pulang untuk berehat di rumah selama seminggu sblm dipanggil balek utk dimasukkan ubat prostin yg ke5 pada senin depan 7.09.09...pintu rahim x bukak2 jugak...hubby dtg amek aku n settlekan urusan gl...kembali ke rumah mak...baby masih di dlm perut aku...masih mahu bersama aku...baby syg nk tgglkan mama die...mama pon sygkan baby...muahhhxx...

dan aku mengucapkan salam kemerdekaan dan salam 1 Malaysia kepada semua rakyat Malaysia..

Sunday, August 30, 2009

reDha peMergIannYa

video




kite merancang Tuhan yg menentukan segalanye...aku redha dengan pemergian anak sulung aku n hubby yg telah meninggal di dalam perut kerana jantung telah tidak berfungsi...
permulaan cerita...actually mmg dlm seminggu nih aku rase pergerakan baby memang kurang tapi still bole rase lagi...tapi tu la...naluri seorg ibu...aku slalu ckp kat hubby..."baby kite nih ok ke haaa kat dlm perut nih??" siap soh hubby beli alat dngr degupan jantung bby lg...hmm..smpai la ke hari rabu 26hb Ogos 2009 bersamaan 5 ramadhan 1430hijrah...tengahari...aku n hubby ke pusat pakar manjung untuk check jantina bby...pukul 2 baru klnk tu bukak so kitorg tggu je la dlu...sementara tggu doc..nurse kat situ cek berat, air kencing...then dlm pkul 2.30 nurse pggl masuk dlm bilik doc...sembang2 jap then doc tanye nk cek bby ke?? aku pon dgn xcited nye kate...mesti la nk sbb tujuan nye mmg nk tgk baby ok ke x...naik je atas katil...doc cek perut...dan....doc kate...."ADE BERITA TAK BAIK"....aku dh gabra....air mata mmg tggu nk meleleh je...hubby pon terkejut...then doc kate lagi..."BABY DAH XDE...JANTUNG DAH STOP"...YA ALLAH......mase tu hanye Tuhan je yg tau betape sedih n kecewa nye aku...hubby terdiam x terkata....tapi ape boleh aku buat??? Tuhan lebih menyayangi baby...then aku terus ke spital manjung tuk kompem kan...result still da same...slame 26 minggu aku kandungkan baby tup2 baby telah meninggalkan aku n hubby...Segala impian untuk menimang cahaya mata, mendengar tawa tangis si manja hilang dalam sekelip mata. Selepas mengandung melebihi 22 minggu bayi mati dalam kandungan. Betapa berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul, namun hidup ini mesti diteruskan.

PERGILAH SYG...TGGU MAMA N AYAH D SYURGA YE...MAMA HARAP BABY BAHAGIA DI SANA...SMOGE KITA DPT BERJUMPE SATU HARI NANTI...MAMA TERINGIN NK TGK BABY...SALAM SYG DARI MAMA N AYAH YG X BERKESEMPATAN TUK CURAHKAN KASIH SYG PADA BABY...

tuk hubby...baby minta maaf bebyk sbb x sempat nk melahirkan baby kite dgn sempurna..Tuhan lebih menyayangi die...moge pasni kite dikurniakan lagi baby baru ye...mohon dimurahkan rexki...kite cube lagi...insyaallah...

*sekarang aku masih di hospital...doc soh bersalin normal jugak...so kena tggu pintu rahim terbukak...smpai skrg dah masuk 5 ubat da tapi still lom terbukak...so...kepade sume kengkawan...doakan aku ye...

*walaupun aku sentiasa mengukir senyuman...namun jauh d sudut hati ini...hanya Tuhan saje yg tahu...

Monday, August 24, 2009

sALaM raMadHan

lame nye x update blog..disebabkan kemalasan yg melanda di jiwa...huhu...actually byk benda yg aku nk coretkan kat sini...xpe...aku update pelan² ye kengkawan...dan...dikesempatan bulan ramadhan almubarak nih aku nk ucapkan selamat berpuase tuk sume umat Islam di seluruh negara...semoga ape yg kite lakukan diberkati oleh-Nya...amin....